joi, 17 mai 2012

Rugaciunea iubirii

Revarsa Doamne Harul Tau asupra noastra si da-ne noua puterea sa Te iubim pe Tine si intreaga creatie.
Da-ne fericirea de a Te simti in adancurile fiintei noastre, fa-ne vrednici de a intra in comuniune cu Tine.
Fara Tine Doamne, nimic nu este posibil. Numai cu voia Ta suntem lumina din lumina, iubire din iubire, adevar din adevar, gandire din gandire si astfel ne dai noua creatia Ta, calitatea de a fi noi.
Ajuta-ne sa fim vrednici, la tot ce ai pus in noi si calauzeste-ne in tot ceea ce voim, in tot ceea ce gandim, in tot ceea ce simtim si in tot ceea ce facem.
Numai prin Harul Tau putem invinge in noi teama, ura, egoismul, orgoliul si ignoranta pentru a ni se deschide caile vesniciei .
Ingaduie-ne Doamne sa ne ridicam spre Tine, deliberat si liberi, prin arta, stiinta, filozofie si credinta - toate patru insa una fiind. Iar rodul activitatii noastre, ca si noi insine, sa fie un imn de implinire inchinat Tie.
Asculta Doamne cererile noastre si da-ne intelepciunea de a nu dori si nazui de la Tine nimic din ceea ce nu trebuie si nici din ceea ce nu ni se cuvine.
Iarta-ne Doamne greselile si ratacirile noastre si da-ne taria sa iertam si noi greselile si ratacirile semenilor nostri.
Dirzi, puternici, prin ocrotirea Ta, sa nu cedam in fata obstacolelor vietii si slabiciunilor noastre, dar senini si cu smerenie sa primi hotararile Tale. Intru totul faca-se voia Ta.
Amin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu