miercuri, 16 februarie 2011

Chakra inimii- caracteristici spirituale

Chakra inimii este localizata in spatele osului stern. Cand chakra noastra a inimii devine curata, noi devenim mult mai lipsiti de frica, mai puternici si mai generosi. Vom avea mai multa incredere in noi si in capacitatile nostre de a ne corecta propriile greseli. Ne vom iubi pe noi si pe ceilalti mai mult pentru ca recunoastem ca Spiritul in inima noastra este acelasi cu al lor. Ne vom tine inima deschisa , ca cea a unui copil, experimentand astfel o stare stabila de bucurie. Centrul chakrei inimii guverneaza simtul sigurantei si al protectiei. Anticorpii care ne protejeaza impotriva bolilor si a negativitatii sunt formati in osul stern. Cei care au fost crescuti cu teama in copilarie , le e frica sa nu faca greseli, le e frica la gandul ca ceilalti oameni ii vor rani. Increderea lor poate fi scuturata cu usurinta de idei exterioare. Centrul lor al chakrei inimii va fi atins. Ei vor fi capabili sa produca destui anticorpicare sa lupte cu toate aceste " temeri".
Ei vor dezvolta boli ale plaminilor si inimii. 
Mama are o influenta deosebit de critica asupra acestei chakre pe partea stanga, fiind responsabila pentru cel mai timpuriu simt al sigurantei si pentru dezvoltarea increderii in sine la copil. Daca aceasta relatie nu a fost corecta, daca mama a murit cand copilul a fost mic sau daca a fost bolnava sau daca a cauzat traume emotionale , aceasta chakra va fi blocata. Daca la maturitate dezvolta atitudini lipsite de respect fata de mama, ca cele implantate de Freud si perpetuate de multe doctrine si practici psihanaliste, increderea in sine va fi afectata, iar aceasta chakra blocata. 
Inima dreapta ( aspectul drept al chakrei inimii)  reflecta capacitatea barbatului de a-si indeplini datoria de fiu, frate, sot, tata si cetatean. Bunastarea tatalui nostru si relatia noastra cu el afecteaza inima noastra dreapta. Daca tatal fuge de responsabilitati sau este prea responsabil, va exista un dezechilibru. Relatiile cu tatal sau mama noastra, ca si calitatile noastre de a ne manifesta ca tata sau ca mama sunt critice pentru simtul nostru de bunastare generala. si pentru capacitatea noastra de a a avea liniste si pace interioara. Este important sa avem respect pentru parintii nostrii, sa-i iertam pentru greselile lor si sa mentim aceste relatii curate. Este important pentru copiii nostri ca ei sa ne respecte ca parinti. Chakra inimii reflecta Spiritul. Functionarea ei corecta ne face capabili sa ne simtim Realizarea ( www.realizareasinelui.ro)  si sa generam si sa radiem dragoste. Aceasta stare a dragostei in foma Vibratiilor , actioneaza ca o baie usoara ce vindeca, mentinand propriul nostru sistem uman, la fel de bine ca si acela al celor care intra in campul nostru de " radiatie" .
Numai prin acest centru poate fi experimentata binecuvantarea si extazul iubirii pure. Acolo unde un partener il domina pe celalat sau este posesiv, fie ca este dominatia barbatului sau a femeii, aceasta iubire este inabusita si relatia stagneaza. Energia trebuie sa curga liber . Fiecare trebuie sa il respecte pe celalat si sa nu-i blocheze cresterea celuilalt prin forta personalitatii sau vointei sale. Dezvoltand intelegerea, atat barbatul cat si femeia isi realizeaza statutele lor egale . Femeia se afirma ca partener egal si nu suporta nici o dominatie. barbatul, ca urmare a superioritatii sale fizice apara caminul si este cel care castiga bani. Banii ii dau putere, ceea ce il face sa se simta superior. In situatiile in care femeia nu-si poate afirma drepturile , ea este frustata si dezvolta o suparare presanta. Aceasta suparare se rasfrange si asupra copiilor; de multe ori  cazurile cronice dau nevroze. Cancerul de san sau alte boli feminine pot fi cauzate de tensionarea sau tratamentul incorect al femeiii.
Un centru al inimii puternic sta la baza unei personalitati puternice. Hranit cu iubire, acesta emana caldura si bucurie. Iubirea este pretutindeni in natura. Iubirea face sa incolteasca samanta. Iubirea vindeca. Iubirea devine in mod irezistibil compasiune, in dorinta de a ajuta omenirea. Nu este o decizie intelectuala, ci un act spontan. Inima raspunde la suferintele altora deoarece este uman sa ne pese de sentimentele umanitatii. Oricat de important ar fi un om in societate, fara iubire ii va lipsi forta demnitatii. Este ca parfumul unei flori. Iubirea este pricipiul intregii creatii, este numai vibratie divina. Noi spunem Dumnezeu este iubire si iubirea este Dumnezeu, deoarece fara acestea noi incetam sa mai existam. In iubirea adevarata nu exista nici "eu" nici "tu" , nu exista decat contopire si in acest sentiment, noi experimentam profunda unitate umana. Fizic aparem in culori, forme, minti sau mentalitati diferite. In iubire toate picaturile devin un ocean, vibrand in ritmuri diferite intr-un dans cosmic. Ura si gelozia dezvolta un anticurent care curge impotriva raului cosmic. Unde exista iubire, exista crestere, sarbatoare, bucurie si evolutie.
Inima este pompa corpului si astfel orice exces fizic sau mental tensioneaza centrul si cauzeaza atacuri de inima in stadiile avansate. Utilizarea coprului ca un instrument de etalare atletica oboseste centrul inimii. Ce doriti sa doveti alergand intr-un maraton? Puteti lua premiul inati; si ce este cu asta? Astfel Hatha Yoga moderna afecteaza organul inimii care este sediul Spiritului. Inteleptii de altadata au dezvoltat anumite exercitii pentru a corecta anumite probleme si pentru a reechilibra corpul. Acestea au dus dus la dezvoltarea unor scoli de hatha yoga pentru cei care sufereau de unele probleme.  O persoana sanatoasa nu are nevoie de ea. Shri Mataji a aratat ca un exercitiu de Hatha Yoga este ca un medicament. Se ia un medicament pentru o anumita problema, nu este nevoie sa luam toate medicamentele impreuna, tot timpul. Dar astazi, mai ales in Vest, Hatha Yoga este practicata fara discernamant. Oamenii stau ore intregi in tot felul de asanas ( posturi). Dar nu stand in cap il veti cunoaste pe Dumnezeu. Multe feluri de atractie sunt prezentate drept Yoga. Exista yoga cu mobilier in care stati pe un anumit scaun sau va sprijiniti intr-un anume fel sau altul. Trebuie sa va jucati cu o jucarie si credeti ca progresati cand deveniti capabili sa va curbati mai jos, pe scaun. Deoarece se utilizeaza tot felul de mobile, de aceasta profita industria mobilei.
Altii se ocupa de yoga pentru cupluri. Cuplurile ar avea nevoie de cineva care sa le arate cum pot simti iubirea in diferite pozitii fizice. Multi afaceristi au aparut in Vest pretextand yoga. Oamenii cred ca purtand haine albe sau sofran, fiind vegetarieni si stand in diferite pozitii vor ajunge la Dumnezeu. Acestea sunt actiuni eronate. Culoarea hainelor, alegerea hainelor si asanele complicate nu au nimic de a face cu Dumnezeu, Dumnezeirea se realizeaza cand Kundalini ne eleveaza existenta, gandurile si actiunile. Acordand atat de multa atentie trupului , neglijam emotiile. Incat un hatha yoghin poate deveni o persoana fara sentimente. In cazurile extreme neglijand spiritul apar atacuri de inima cand spiritul incearca sa paraseasca corpul provocand moartea.

Calitatile chakrei inimii sunt Existenta , Bucuria si Dragostea ( aspectul stang al chakrei inimii); Responsabilitatea, Limitele comportamentului corect( mayadas) ( aspectul drept al chakrei inimii) ; Sentimentul de securitate, Increderea ( aspectul central al chakrei inimii) .
Chakra inimii are 12 petale, corespunde elementului pur Aer, planetei Venus si zilei de Vineri., culoarea, Albastru Indigo.


Inima este punctul central al creatiei si toate chakrele sunt in legatura cu Ea. Este centrul de la care circula energia in tot corpul. Ea este sediul SPIRITULUI, sursa ultima a intregii puteri manifestate de Shri Shiva Shakti Vahi ( cel ce detine puterea) . Un blocaj in oricare chakra sau canal ( nadi) are totdeauna ca rezultat o presiune asupra chakrei inimii. 
Va invitam la oricare din centrele noastre Sahaja Yoga din tara sau strainatate pentru a invata sa curatati blocajele. Puteti sa ne contactati si pe blog pentru a va putea transmite mai multe informatii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu