joi, 1 noiembrie 2012

SHRI MATAJI NIRMALA DEVI - PROGRAMUL PUBLIC SAHAJA YOGA - 1994

SHRI MATAJI NIRMALA DEVI - PROGRAMUL PUBLIC SAHAJA YOGA - 1994

Ma inclin in fata tuturor cautatorilor adevarului.Shri Mataji Nirmala Devi - Bucuresti 1994
Inca de la inceput trebuie sa stim ca adevarul este ceea ce este. Nu puteti sa-l descrieti, nu puteti sa-l transformati si nici nu puteti tine o predica despre adevar. Trebuie sa-l cunoasteti prin sistemul vostru nervos central. In sanskrita, cuvantul folosit este "boddha" care inseamna sa fii iluminat. Un alt cuvant sanskrit este "vidya" de la care a venit si cuvantul "Vede". Trebuie sa cunoasteti, dar nu mental, nu emotional, pentru ca acestea va vor conditiona. Deci, a cunoaste prin sistemul nervos central inseamna a deveni spiritul. Pentru ca voi nu sunteti acest corp, aceasta minte, aceste conditionari, acest ego, aceste emotii. Pentru ca voi spuneti: "corpul meu, emotiile mele, inteligenta mea - toate ale mele - dar cine este acest eu ?
Primul adevar pe care trebuie sa-l cunoasteti prin sistemul vostru nervos central, este ca voi sunteti Spiritul. Apoi vedeti aceste flori frumoase de aici- e un miracol, dar noi le luam asa cum sunt. Daca ne intrebam cine a creat aceste flori dintr-o samanta, nu putem raspunde. Vom spune "Mama Pamant ", insa e un proces viu. De asemenea nu putem spune cine face ca inima noastra sa bata. Doctorii vor spune ca este sistemul nervos autonom, dar cine este acest "auto" ? Cine este Sinele ? Acesta este Spiritul.
Voi trebuie sa deveniti Spiritul. Aceasta este experienta botezului devenita fapt. Nu este ca oricine sa poata veni si sa puna mana pe capul vostru cu un pic de apa si voi sa deveniti apoi botezati. Daca ar fi fost atat de simplu, ar fi fost foarte bine. Cei care conduc afacerile religioase nu sunt autorizati de Dumnezeu. Pot sa fie oricare dintre noi, ei nu sunt persoane iluminate.
Cineva trebuie sa isi dea seama cu adevarat ca pentru a fi un bun crestin, un bun hindus, un bun musulman, trebuie sa aiba iluminarea. Pentru ca toti aceia care poarta o marca pe pe capetele lor pot comite orice pacat, orice crima, orice. Asa ca nu este un adevar acela de a purta aceasta marca pe frunte.
Cred ca vi s-a spus despre sistemul subtil care exista in interiorul nostru. Acum nu trebuie sa ma credeti orbeste. Aceasta credinta oarba a creat tot felul de fundamentalisme si de oameni conditionati. Ei cred ca Dumnezeu e in buzunarul lor si folosesc organizatiile lor in orice scop. Pentru a strange bani, pentru a insela oamenii, pentru a "spala" bani.Ii pot folosi pentru asta, pentru crime...Pe scurt ei devin insasi mafia, mafia secreta, iar oamenii simpli, sarmanii cred in ei. Asa ca e necesar pentru noi sa ne deschidem ochii si sa simtim Spiritul. Orice ati facut in trecut in cautarea adevarului, uitati-l. Trecutul s-a terminat. Trebuie sa traiti in prezent pentru ca viitorul nu exista.
Daca va spun sa ramaneti in prezent, voi nu puteti. Puteti sari din trecut in viitor sau din viitor in trecut. Intre aceste doua ganduri exista prezentul, un spatiu foarte mic. Acest prezent nu-l puteti atinge (realiza) decat cand aceasta putere pe care noi o numim Kundalini, se ridica si creeaza acel spatiu dintre ganduri care este prezentul.
Al doilea adevar este ca tot ceea ce este viu, este facut de Puterea Atotpatrunzatoare a Dragostei lui Dumnezeu. In Biblie este descrisa ca Puterea Atotpatrunzatoare a Dragostei Divine. De asemenea in Coran este numita Ruh iar in scripturile indiene Paramchaitanya. Patanjali, in Hatha Yoga a descris-o ca Rthambarapragya.
O, foarte bine. Toti devin experti - vedeti felul cum canta, nu-mi vine sa cred. In special romanii sunt intr-adevar remarcabili. Muzicienii indieni, foarte mari muzicieni, se vor simti rusinati de ei insisi vazandu-i pe acesti oameni invatand muzica lor asa de repede, in timp ce pentru muzicienii indieni dureaza atatia ani sa invete sa cante in felul acesta. E intr-adevar minunat si sunt cu adevarat plina de dragoste.
Cred ca Romania este o tara unde oamenii cauta in mod autentic adevarul. Ei nu sunt atat de materialisti, nu sunt fatarnici. Prin ipocrizie cum putem ajunge la adevar ?
Ce se intampla cu voi cand Kundalini, puterea din osul sacru, se ridica ? Osul sacru e numit asa dupa greci, ceea ce inseamna ca ei stiau ca este un os sfant. De asemenea ei aveau o intelegere corecta a Atenei - Atha inseamna primordial, deci ei credeau in Mama primordiala. In alte religii nu stiu de ce se evita sa se vorbeasca despre puterea feminina a lui Dumnezeu. E foarte trist pentru ca din aceasta cauza femeile nu au acel respect, acea intelegere ca fiind Shakti, puterea feminina. Imi pare rau vazand cum in tarile occidentale si chiar in tara voastra, femeile muncesc din greu sa atraga atentia barbatilor. Tot timpul sunt sclavii dorintelor barbatului.
Acum, in America, se pare ca e invers, pentru ca fiecare actiune are o reactiune. Femeia este puterea potentiala a barbatului, iar in cazul lui Dumnezeu, ea este puterea cinetica a lui Dumnezeu Atotputernic, caci Dumnezeu nu este decat un spectator, doar un martor. El priveste lucrul facut de Mama Primordiala, dar daca cineva incearca sa necajeasca Sfantul Duh sau pe Shakti, se ocupa de aceasta. Cand aceasta putere, care este reflectarea in voi a Mamei Primordiale se ridica ea trece prin toate aceste centre si le ilumineaza. Prin aceasta, acesti centri care sunt baza fiintei umane, se transforma. Practic toate problemele acestei lumi vin de la fiintele umane si toate problemele fiintelor umane vin de la centrii lor.
Cand aceasta putere a lui Kundalini se ridica, Ea ilumineaza, corecteaza acesti centrii si ii integreaza. In cele din urma va conecteaza la Puterea Atotpatrunzatoare. Aceasta conexiune va da multe binecuvantari.
Prima binecuvantare este ca deveniti absolut plini de pace (linistiti) in interiorul vostru. Este ca axa unei roti care se invarteste. Atentia voastra sare in axa acelei roti de unde priveste rotirea. Sau daca sunteti in apa va e teama de valuri, insa daca sariti intr-o barca, va bucurati de valuri. Iar daca stiti sa inotati, puteti sari din barca in apa pentru a-i salva pe altii care se inecau. Asta este exact ceea ce se intampla cu voi cand intrati in prezent, in constiinta fara ganduri. Nu exista nici un gand, dar sunteti deplin constienti. Intregul mecanism absoarbe totul din prezent si dezvoltati o memorie fotogafica.
Atat de multi vorbesc despre pace, au organizatii pentru pace, dar sunt temperamente colerice, am intalnit multi dintre ei. Nu zambesc, nu rad niciodata, iar daca vrei sa te apropii de ei, trebuie sa te apropii cu o bata lunga pentru a-i tine la distanta. Daca astfel de persoane oribile, primesc premii pentru pace, nu inteleg pentru ce ? pentru ca nu au nici o pace in interior.
Al doilea lucru care vi se intampla este foarte miraculos - atentia voastra devine iluminata. Spun "devine". Nu este un proces mental. Aceasta inseamna ca puteti sa va puneti atentia pe oricine si sa cunoasteti starea chakrelor sale. Si voi puteti sa cunoasteti propriile voastre chakre - aceasta este cunoasterea de sine. Asadar va cunoasteti pe voi insiva si ii cunoasteti pe ceilalti. Nu stiti despre cum se imbraca, cum arata, insa stiti starea centrilor lor interiori. Asa ca daca stiti cum sa corectati acesti centri, puteti sa va corectati pe voi insiva cat si pe ceilalti.
Atat de multi oameni s-au vindecat prin Sahaja Yoga de boli incurabile. Urmeaza sa aiba loc o conferinta in Rusia a doctorilor si patriarhul insusi a fost invitat. As dori ca acest lucru sa se intample si in tara voastra. A sosit timpul pentru noi sa ne capatam transformarea. Prin aceasta transformare deveniti puterea din interiorul vostru. Nu mai sunteti o persoana slaba si nici agresiva. Deveniti in acelasi timp foarte dinamici si plini de compasiune. Nu va simtiti nici varsta si nici oboseala si orice faceti este pentru binele dumneavoastra si pentru binele intregii lumi. Este o stare atat de binecuvantata cea pe care o atingeti incat orice ati face este binecuvantat de Divin. 

Spiritul este sursa adevarului absolut. Cu totii traim intr-o lume relativa. Unii spun despre comunism ca ar fi bun, altii ca democratia ar fi buna; Unii spun ca o anumita religie ar fi buna, altii zic ca o alta este cea buna. Acest lucru il facem din cauza ratiunii sau din cauza conditionarilor noastre. Dar Adevarul este unul si atunci cand cunoasteti adevarul absolut, oricine este iluminat il cunoaste de asemenea. Daca toata lumea cunoaste acelasi adevar, atunci unde mai este loc pentru argumente, certuri si razboaie ? Deci aceste proiectii mentale care se lupta una cu cealalta dispar. Voi stiti despre altii, ce nu e in regula cu ceilalti, toti stiti la fel.
E uimitor, dar in India avem seminarii unde participa 3-4 mii de persoane din 65 de tari. Nu exista dispute, certuri, ci doar distractii, amuzament. Ei se bucura unii de ceilalti indiferent de tara de unde provin, de rasa careia apartin.
Pentru ca voi nu sunteti limitati, trebuie sa depasiti limitele. Aceasta trebuie relizata si se poate realiza Sahaj adica spontan.
Acum cel mai maret lucru care vi se intampla este ca sariti in oceanul bucuriei. Bucuria este singulara, nu este asemenea fericirii, nefericirii. Nu este ca atunci cand va simtiti o clipa fericit, apoi nefericit - aceasta se petrece atunci cand ego-ul vostru e flatat. Daca e flatat va simtiti fericit iar daca dimpotriva e impuns, va simtiti nefericit. Bucuria este insa ceva innascut si este o stare pe care trebuie sa o atingeti. In aceasta stare deveniti constienti fara indoiala. Prima stare, constiinta fara ganduri este numita Nirvichara Samadhi iar a doua, constiinta fara indoiala, e numita Nirvikalpa Samadhi. Iar daca aceasta cunoastere adanca provine din India, de ce ne-am opune ? In definitiv stiinta a venit din Vest si am acceptat-o, dar stiinta este amorala si are propriile sale limitari. Prin aceasta devenire dumneavoastra ajungeti persoane morale. Nu e nevoie ca sa vi se spuna "nu face asta, nu face cealalta" - pur si simplu deveniti astfel.
Imaginati-va ca tin in mana un sarpe, sunt foarte incapatanat si stau in intuneric. Cineva imi spune ca este un sarpe, dar eu zic "nu, este o franghie", si il voi tine in pumn pana cand ma va musca. Daca este lumina, il voi lasa numaidecat. In acelasi mod, atunci cand deveniti iluminat renuntati tot ceea ce este foarte distructiv. Este atat de simplu incat am vazut in Anglia persoane care au renuntat la droguri peste noapte, pentru ca lumina Spiritului, cand patrunde in atentia voastra voi deveniti o persoana iluminata. Va puteti imagina pe Domnul Buddha ucigand pe cineva ? Va puteti imagina pe domnul Isus Cristos omorand pe cineva ? Si daca aceste incarnari ar trebui sa ucida pe cineva, ar ucide doar acele persoane care sunt demonice.
Puteti vedea ca este o asemenea slava in interiorul vostru, se afla o personalitate asa mareata, atat de plina de compasiune si de dinamism. Orice talente ati avea, le puteti atat de bine manifesta! E propria voastra putere si nu imi sunteti indatorati mie. Este propria voastra putere cea care se ridica si va da Realizarea Sinelui, la fel ca Mama Pamant.
Daca puneti o samanta in pamant, incolteste spontan. Aceasta se intampla pentru ca Mama Pamant are calitatea inerenta de a face sa incolteasca iar samanta are calitatea innascuta de a incolti. In acelasi mod, voi aveti potentialul de a atinge aceasta stare.
Stiu ca sunt ganduri care va trec prin minte si ca ati dori sa puneti unele intrebari. E un subiect atat de profund, de subtil. Numai in limba engleza am tinut peste 4 sute de discursuri si poate inca mult mai multe in alte limbi. Puteti cu totii sa ascultati aceste conferinte, dar dupa ce ati atins un anumit stadiu corespunzator, pentru ca citind, devenim conditionati. 

Kabir, un mare poet, a spus ca citind prea mult chiar si invatatii devin stupizi. Aceste carti sunt doar niste indicatoare care ne arata unde sa mergem, ce sa facem. A invata pe dinafara aceste carti nu este un lucru care va va duce in Imparatia lui Dumnezeu. Trebuie sa deveniti - devenirea este foarte importanta.
Pasarea este denumita in limba sanskrita "dvijaha" (nascuta de 2 ori). De asemenea, o persoana iluminata este denumita "dvijaha", dar numai scriindu-va pe frunte "nascut a doua oara", nu inseamna ca ati devenit acest lucru. Trebuie cu adevarat sa fiti nascut a doua oara si atunci veti avea puteri.
Prima putere este aceea ca puteti da realizarea. Nu unuia, ci la mii. Puteti vindeca oamenii, va puteti vindeca pe dumneavoastra insiva, puteti face ca toata lumea sa se simta in pace. De asemenea toate dorintele voastre sunt indeplinite. Dorintele vi se vor schimba insa, vor fi foarte diferite de cele dinainte.
Sunteti atat de surprinsi cum de lucrurile functioneaza atat de bine. Am vazut ca atatia oameni au incercat sa indeparteze afisele noastre, dar nu au reusit. De ce sa le fie frica de afisul meu, nu stiu. Apartin unor organizatii si se tem ca aceasta va fi demascata. Eu nu sunt aici pentru a strica ceva ci pentru a indeplini promisiunile.
Imaginati-va, se spune ca Mahomed Sahib a fost foarte crud cu femeile. Uitati-va insa la Cristos de asemenea: cine poate fi un bun crestin ? El a spus in capitolul 5 din Evanghelia dupa Matei ca cei ce au ochi adulteri trebuie sa si-i scoata. Cei care au maini ce pacatuiesc, trebuie sa si le taie. Majoritatea europenilor si americanilor ar trebui sa fie cu cate un ochi si cate o mana. Nu este usor sa il urmam pe Cristos. Acesti oameni erau mult prea mareti. Cred ca Mahomed s-a gandit "Cristos a spus toate aceste lucruri pentru barbati, prin urmare eu trebuie sa ma adresez femeilor".
La nivelul lor de intelegere totul era in regula, dar nu si la nivelul uman - imaginati-va oamenii avand cate o mana, cate un ochi...
De asemenea Cristos a spus ca daca cineva va da o palma sa intoarceti si obrazul celalalt. Imaginati-va crestinii ! - imposibil. Acesti crestini s-au dus in America si i-au ucis pe toti bastinasii. Din fericire America era acolo, caci daca Columb ar fi ajuns in India, eu nu as mai fi astazi aici. Multumesc lui Dumnezeu.
(?) Vedeti, aceasta idee a acestor oameni era corecta, dar ei au spus ca e in regula si Shariat-ul a fost dat de Moise evreilor. Imaginati-va aceste trei religii - cum puteti sa le urmati ?
Mai bine ar fi sa devenim Spirite Realizate. Atunci nu mai este nevoie sa devenim sa ne taiem mana, nici sa ne scoatem ochiul, pentru ca atunci devenim cu adevarat oameni morali, drepti si sunteti surprinsi sa vedeti cum v-ati transformat pe dumneavostra insiva.
Intr-o conferinta atat de scurta nu pot sa va spun totul, dar voi trebuie sa stiti multe, fara indoiala. Realizarea este abia inceputul, la fel ca incoltirea unei samante, asa ca atunci cand Kundalini se trezeste si simtiti briza racoroasa a Sfantului Duh in maini si in degete, nu va multumiti doar cu atat. In aceste timpuri moderne nu este doar o transformare individuala, ci este un eveniment colectiv. Sunt foarte fericita ca in Romania este un colectiv atat de maret. Ei si-au transformat viata si sunt persoane atat de frumoase.
Am mers in Rusia cand erau vremuri tulburi si i-am intrebat daca nu se tem de aceste probleme. Au spus "Mama, de ce ne-ar fi teama. Noi suntem in Imparatia lui Dumnezeu. Cum poate sa ne fie frica de aceasta politica meschina ?!" Acesta este un fapt. Trebuie sa ne simtim siguri in interior caci spiritul este trezit. Si ne simtim cu desavarsire protejati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu