Ce este meditația ?
Meditația este starea de conștiință fără de gânduri.
Meditația nu înseamnă să nu faci absolut nimic, ci doar să nu ai o minte deliberată în orice ai face.
Să nu ai o minte care selectează sau respinge.
Să nu ai o minte deliberată înseamnă să nu te agăți de nici un gând.
Meditația este o stare de echilibru, de liniște interioară, definită de lipsa gândurilor, în care mintea este absolut calmă dar în același timp complet alertă.
In toate practicile religiilor există meditația: în practica isihasmului din creștinism, în practica sufi din islamism, în budism si desigur in hinduism prin practica yoga.
Meditația nu este concentrarea pe respirație , statul în cap sau într-un picior. Nu este nici o transă hipnotică, nici vizualizarea unei câmpii cu flori. Nu este o stare de încordare sau de concentrare.
Dimpotrivă, este cea mai naturală stare pe care o poți experimenta.
De fapt, este singura stare prin care poți să descoperi cu adevărat cine ești și să înțelegi sensul vieții.
Chiar dacă la prima vedere meditația poate părea ceva banal, beneficiile practicării meditației sunt imposibil de descris într-o singură pagină, ele pornind de la vindecarea unor boli „incurabile" până la depășirea condiției umane.
„Meditația este singurul mod prin care vă îmbogățiți sinele cu frumusețea Realității.”
„Nu putem medita, putem doar sa fim în meditaţie. Nu are nici un sens să spunem că urmează să medităm. Voi vă aflaţi fie în interiorul casei, fie în afara casei. Nu puteţi fi în casă şi să spuneţi că „Sunt în afara casei". Sau când sunteţi în afara casei, nu puteţi spune „Sunt în casă".La fel, voi ,vă deplasaţi în cele trei dimensiuni ale vieţii voastre, ale fiinţei emoţionale, fizice şi mentale. Nu simţiţi în interiorul vostru. Dar a fi în interior înseamnă că sunteţi în conştiinţă fără gânduri. Atunci nu vă aflaţi doar acolo, ci sunteţi pretutindeni. Deoarece acesta este locul, acesta este punctul unde sunteţi cu adevărat universali. De acolo sunteţi în contact cu principiul, cu Puterea Divină. Aceasta pătrunde în fiecare particulă de materie, în fiecare gând care este o emoţie, în fiecare act de gândire şi planificare al întregii lumi. Voi pătrundeţi în toate elementele care au creat acest pământ frumos."
Când sunteţi în meditaţie, trebuie să vă permiteţi să fiţi în conştiinţa fără gânduri. Acolo inconştientul însuşi, se va ocupa de asta, Duhul Sfânt va rezolva, vă va lua acolo unde vreţi voi să mergeţi.
Când sunteţi în stare fără gânduri, trebuie să ştiţi că sunteţi în Împărăţia lui Dumnezeu şi oamenii Lui, aranjamentele Lui, conştiinţa Lui vor avea grijă de voi.
Procesul gândirii
Oricare ar fi fost experiențele noastre în această viață, relațiile cu oamenii, experiențele acumulate de la alții, toate acestea sunt transformate în condiționări în creierul nostru și devin un proces de gândire care apare în noi prin interacțiunea gând-acțiune, acțiune-gând care începe să se precipite: „Ce să fac, ce gând să pun în aplicare, cum să rezolv? ”Și astfel credem că ne analizăm pe noi înșine! Este un lucru extrem de superficial. În realitate, voi nu analizați nimic, voi nu faceți aceasta. Deci gândirea voastră nu este nimic altceva decât o iluzie care persistă. Pentru că, asemeni mării care, deși este atât de adâncă și atât de liniștită, atunci când atinge țărmul, are o acțiune și o reacțiune, la fel se întâmplă și când priviți ceva; pentru că atenția este îndreptată în exterior este creat imediat un val de gânduri care se întoarce și vă dă întreaga reflecție, tot ceea ce știți despre acel lucru se întoarce la voi ca proces de gândire.
Acest proces are loc tot timpul. Și vă poate da nebunie , ajungem să nu ne putem opri gândurile. Continuă întruna, nebunește. Până și insomniile sunt provocate de gândurile care nu vă dau pace, care pot fi uneori oribile, alteori plăcute, romantice, uneori absolut negative, alteori foarte pozitive. Uneori simțiți că trebuie să faceți ceva, alteori că n-ar trebui să faceți acel lucru. Dar când faceți cu adevărat ceva, voi nu gândiți. Surprinzător, nu realizăm niciodată că atunci când facem un anumit lucru sau vrem sa spunem ceva, nu ne mai gândim la ce am avut de gând să spunem. Pentru că la acel moment am construit acel proces de gândire în creierul nostru, l-am stocat undeva și apoi, când am început să vorbim, acesta a început să curgă, să vină de-a dreptul.
Meditația are loc doar la timpul prezent
Gândurile se ridică și cad, iar se ridică și cad, iar se ridică și cad. Noi suntem tot timpul pe creasta gândurilor. Dar există un spațiu între ele și acesta este numit în sanskrită „Vilambh.” Dar putem să-l numim spațiu . Acesta este timpul în care noi nu vedem niciodată acel punct. Noi nu suntem niciodată acolo. Deci când sărim, noi sărim în viitor sau în trecut. De exemplu, chiar în acest moment, poate vă gândiți dacă ei vor prinde sau nu trenul, autobuzul, sau…sau poate vă gândiți la ceva din trecut. Dar nu puteți fi pe centru. Aceasta este o mare problemă. Voi nu puteți fi în prezent. Dacă cineva vă spune „fiți în prezent!” - voi nu puteți. Și în prezent este realitatea. În prezent este totalitatea și în prezent este liniștea, calmul, nu gândiți. Aceste gânduri care vă bombardează capul – trebuie să răspundeți de ele, adică trebuie să le controlați.
Voi deveniți fără gânduri. Aceasta este conștiența fără gânduri și conștiența fără gânduri este cea care vă dă pace completă în interior. Oamenii vorbesc despre pace, de una, alta, sunt persoane care au luat premii pentru pace, persoane importante, dar sunt foarte irascibili . Nu știu din ce unghi vorbesc ei despre pace, dar au luat premii pentru pace. Pacea trebuie să vină din interior.
Când ființele umane devin pline de pace, nu vor mai exista certuri, lupte, războaie, politică.
Dacă ești plin de pace, atunci ești satisfăcut în interior.
Putem spune că trecutul şi viitorul trec în felul acesta pe centru şi merg în afară. Deci gândurile vin din trecut spre viitor şi din viitor spre trecut, dar ele nu pot să rămână în conştient. De exemplu, eu spun “Acum, în acest moment, opriţi-vă!” şi voi nu puteţi. De ce? Din cauza gândurilor. Gândurile se ridică, urcă şi coboară şi dispar în felul acesta. Din nou se ridică şi din nou coboară pe această parte. Acum puteţi să vedeţi ridicarea gândurilor, dar nu puteţi să vedeţi coborârea gândurilor. Între cele două gânduri există o mică pauză numită în sanskrită Vilambha. Aceasta este ideea de minte conştientă. Gândurile pot să vină dinspre supraconştient, sau pot să vină dinspre subconştientul colectiv , preconştient sau pot să vină chiar dinspre subconştient. Iată cum sunt valurile de gânduri!
Dar dacă voi trebuie să săriţi în mintea conştientă însăşi chiar acum, în acest moment, voi nu puteţi să faceţi nimic, pentru că în acest punct nu există niciun gând. Acest lucru a fost deja descoperit de mulţi psihologi. Aceasta trebuie să sară în conştiinţa fără gânduri, nu în aşa-numita transă, ci în conştiinţa de care voi sunteţi complet conştienţi, dar în interior este linişte. Această pace/liniște a fost descrisă de toate scripturile. Acum acest salt în acea conştiinţă despre care chiar psihologii, aşa de mulţi dintre ei, au spus că voi săriţi în mintea inconştientă care este conştiinţa colectivă, care este universală. Aceasta este spontană, iată de ce ni se cere să fim inocenți.
Faptul că plonjaţi în conştiinţa voastră fără gânduri înseamnă că voi deveniţi o personalitate diferită. Voi sunteţi un computer, dar nu sunteţi încă un computer care lucrează.
Odată ce vă conectaţi la sursă, voi deveniţi un computer care dă informaţie.
"Meditația este adevărata voastră natură. Acum o numiți meditație pentru că sunteți distrați de alte gânduri. Dar atunci când acestea sunt eliminate, rămâneți singuri - adică în starea de meditație, eliberați de orice gând. Iar ceea ce încercați să dobândiți prin eliminarea gândurilor este adevărata voastră natură. Această înlăturare a gândurilor parazite, voi o numiți meditație. Dar atunci când practica ajunge să se așeze pe baze solide, adevărata natură se manifestă în toată splendoarea, și descoperim că aceasta este adevărata meditație."
Inspirația
Când intrați în conștiința fără gânduri nu puteți gândi. Este o experiență despre care nu puteți gândi. Este o experiență vie, în timp ce gândirea este o mișcare moartă, nu o mișcare vie. Tot ce este mort în interiorul nostru revine în noi sub forma gândurilor. Inspirația este vie, ea nu este gândire. Inspirația este complet diferită de gând. De exemplu, cărțile din bibliotecă - tot ce am gândit, am experimentat sau am descoperit se regăsește în cărți. Tot ceea ce vine nou în interiorul nostru este inspirație. Dacă încercați să vedeți despre câte lucruri noi gândiți probabil observați că nici măcar o propoziție. De obicei spuneți că „acest domn a spus așa, acel domn a spus așa, acel domn a spus așa, sau că eu am spus așa”. Spuneți ‘a spus’. Dacă observați ceea ce apare chiar acum în interiorul vostru, nu trebuie să vă gândiți la acel lucru, el pur și simplu vine. Se află în interiorul vostru, apare doar și capătă expresie. Deci acesta este un lucru spontan, viu. Aceasta este ceea se numește inspirație. Este o licărire din cunoașterea pe care o primim.
În schimb, tot ceea ce gândim este ceva mort.
Noi trăim în trecut sau în viitor şi tot timpul ne gândim la trecut sau la viitor. Noi sărim pe creasta trecutului şi a viitorului. Prin acest eveniment al realizării sinelui voi deveniţi conştienţi fără gânduri, aceste gânduri se alungesc. Fără gânduri, dar conştienţi. Şi această conştiinţă fără gânduri este timpul în care voi creşteţi spiritual. Apoi voi primiţi inspiraţii. Toate calităţile voastre potenţiale încep să se manifeste.
Când sunteți în meditație deveniţi imuni la stresul şi tensiunea pe care le faceţi de la aceste timpuri moderne. Gândurile urcă şi cad, apoi alt gând urcă şi cade şi ele vin fie din viitor, fie din trecut. Dar când Kundalini se ridică, ea prelungeşte aceste gânduri şi voi rămâneţi în prezent, sunteţi fără gânduri, dar perfect conştienţi şi apoi apar toate aceste inspiraţii.
Acest lucru se întâlneşte rareori, şi pentru a-l îndeplini trebuie să meditezi în fiecare zi. Este foarte important ca voi să meditaţi. Cei care nu meditează se vor pierde fiindcă înţelepciunea nu poate creşte decât prin intermediul inspiraţiei interioare care se dezvoltă în voi. Iar voi puteţi avea această inspiraţie interioară numai dacă deveniți inocenți asemeni copiilor. Cu această înţelepciune, voi găsiţi soluţii: soluţii paşnice care aduc satisfacţie şi alinare.
Cum să meargă dincolo de gânduri a devenit cea mai mare problemă pentru ființele umane. Lumina devine limbaj, iar limbajul, în concordanță cu fiecare, se transformă în gânduri. Dar aceste gânduri sunt în realitate condiționări, nu sunt lucruri inspirate. Ele nu vin din interior și de aceea, nu sunt spontane.
Nu puteţi medita, ci intraţi în meditaţie. Când vǎ aflaţi în meditaţie, nu trebuie sǎ faceţi meditaţie, ci sunteţi în meditaţie. Sunteţi conştienţi, dar nu existǎ niciun gând. Sunt mulţi cei care vorbesc despre conştiinţa fǎrǎ gânduri, dar n-o obţin niciodatǎ.
Trebuie să vă ridicaţi dincolo de gânduri, la un nivel mai înalt, să atingeţi conştiinţa fără gânduri unde nu mai sunteţi implicaţi în gând ci sunteţi în centrul gândului. În sensul că un gând se ridică şi cade, se creează un spaţiu între gânduri, apoi un alt gând se ridică şi coboară. Voi sunteţi în centrul acestor gânduri.
Este spaţiul în care se creează o pauză. E prezentul.
Când începeţi să vă fabricaţi gândurile Dumnezeu își face jocul în aşa fel ca nimic să nu fie potrivit cu gândurile voastre şi va fi foarte evident pentru voi. Voi o să vă gândiţi la ceva, planificaţi ceva şi acestea trebuie să dea greş. Dacă nu dau greş, voi n-o să renunţaţi la gândurile voastre. Aşadar, tot ce credeţi voi şi tot ce vreţi voi este absolut neutralizat şi voi sunteţi complet dezorientaţi. Pentru că voi trebuie să lăsaţi lucrurile în mâinile lui Dumnezeu. El face totul, voi nu faceţi nimic. El este Atotputernic. Când există Atotputernicul să facă munca pentru voi, de ce vreţi s-o faceti voi fără să fie nevoie? Doar ca să vă măguliţi egoul şi egoul este şi el greşit, pentru că el nu face nimic. El doar îşi închipuie aşa. Numai Dumnezeu poate avea ego, pentru că El face totul, în timp ce egoul vostru nu are niciun rost, el nu face nimic. Şi din cauza acestor rătăciri în cerc, din felul cum v-aţi construit voi creierul, vedeţi de fiecare dată că apare ceva, apoi altceva, apoi altceva, din felul cum v-aţi construit voi aici creierul, voi nu primiţi partea care înseamnă bucuria.
Inima se aseamănă unei flori, parfumul său fiind nectarul iubirii. Când medităm, noi atingem sursa acelui parfum, iar inima noastră devine atât de plină de iubire, încât ea începe să iradieze acea iubire din întreaga noastră fiinţă.
Este ca şi cum noi devenim iubirea însăşi, şi acea iubire curge din noi, învăluind lucrurile şi oamenii din viaţa noastră cu parfumul ei delicat.
Starea de dincolo de cuvinte, dincolo de gânduri, pe tărâmul de conştiinţă fără gânduri
este momentul când Divinul Îşi revarsă binecuvântările.
Meditația este starea de conștiință fără de gânduri.
Meditația nu înseamnă să nu faci absolut nimic, ci doar să nu ai o minte deliberată în orice ai face.
Să nu ai o minte care selectează sau respinge.
Să nu ai o minte deliberată înseamnă să nu te agăți de nici un gând.
Meditația este o stare de echilibru, de liniște interioară, definită de lipsa gândurilor, în care mintea este absolut calmă dar în același timp complet alertă.
In toate practicile religiilor există meditația: în practica isihasmului din creștinism, în practica sufi din islamism, în budism si desigur in hinduism prin practica yoga.
Meditația nu este concentrarea pe respirație , statul în cap sau într-un picior. Nu este nici o transă hipnotică, nici vizualizarea unei câmpii cu flori. Nu este o stare de încordare sau de concentrare.
Dimpotrivă, este cea mai naturală stare pe care o poți experimenta.
De fapt, este singura stare prin care poți să descoperi cu adevărat cine ești și să înțelegi sensul vieții.
Chiar dacă la prima vedere meditația poate părea ceva banal, beneficiile practicării meditației sunt imposibil de descris într-o singură pagină, ele pornind de la vindecarea unor boli „incurabile" până la depășirea condiției umane.
„Meditația este singurul mod prin care vă îmbogățiți sinele cu frumusețea Realității.”
„Nu putem medita, putem doar sa fim în meditaţie. Nu are nici un sens să spunem că urmează să medităm. Voi vă aflaţi fie în interiorul casei, fie în afara casei. Nu puteţi fi în casă şi să spuneţi că „Sunt în afara casei". Sau când sunteţi în afara casei, nu puteţi spune „Sunt în casă".La fel, voi ,vă deplasaţi în cele trei dimensiuni ale vieţii voastre, ale fiinţei emoţionale, fizice şi mentale. Nu simţiţi în interiorul vostru. Dar a fi în interior înseamnă că sunteţi în conştiinţă fără gânduri. Atunci nu vă aflaţi doar acolo, ci sunteţi pretutindeni. Deoarece acesta este locul, acesta este punctul unde sunteţi cu adevărat universali. De acolo sunteţi în contact cu principiul, cu Puterea Divină. Aceasta pătrunde în fiecare particulă de materie, în fiecare gând care este o emoţie, în fiecare act de gândire şi planificare al întregii lumi. Voi pătrundeţi în toate elementele care au creat acest pământ frumos."
Când sunteţi în meditaţie, trebuie să vă permiteţi să fiţi în conştiinţa fără gânduri. Acolo inconştientul însuşi, se va ocupa de asta, Duhul Sfânt va rezolva, vă va lua acolo unde vreţi voi să mergeţi.
Când sunteţi în stare fără gânduri, trebuie să ştiţi că sunteţi în Împărăţia lui Dumnezeu şi oamenii Lui, aranjamentele Lui, conştiinţa Lui vor avea grijă de voi.
Procesul gândirii
Oricare ar fi fost experiențele noastre în această viață, relațiile cu oamenii, experiențele acumulate de la alții, toate acestea sunt transformate în condiționări în creierul nostru și devin un proces de gândire care apare în noi prin interacțiunea gând-acțiune, acțiune-gând care începe să se precipite: „Ce să fac, ce gând să pun în aplicare, cum să rezolv? ”Și astfel credem că ne analizăm pe noi înșine! Este un lucru extrem de superficial. În realitate, voi nu analizați nimic, voi nu faceți aceasta. Deci gândirea voastră nu este nimic altceva decât o iluzie care persistă. Pentru că, asemeni mării care, deși este atât de adâncă și atât de liniștită, atunci când atinge țărmul, are o acțiune și o reacțiune, la fel se întâmplă și când priviți ceva; pentru că atenția este îndreptată în exterior este creat imediat un val de gânduri care se întoarce și vă dă întreaga reflecție, tot ceea ce știți despre acel lucru se întoarce la voi ca proces de gândire.
Acest proces are loc tot timpul. Și vă poate da nebunie , ajungem să nu ne putem opri gândurile. Continuă întruna, nebunește. Până și insomniile sunt provocate de gândurile care nu vă dau pace, care pot fi uneori oribile, alteori plăcute, romantice, uneori absolut negative, alteori foarte pozitive. Uneori simțiți că trebuie să faceți ceva, alteori că n-ar trebui să faceți acel lucru. Dar când faceți cu adevărat ceva, voi nu gândiți. Surprinzător, nu realizăm niciodată că atunci când facem un anumit lucru sau vrem sa spunem ceva, nu ne mai gândim la ce am avut de gând să spunem. Pentru că la acel moment am construit acel proces de gândire în creierul nostru, l-am stocat undeva și apoi, când am început să vorbim, acesta a început să curgă, să vină de-a dreptul.
Meditația are loc doar la timpul prezent
Gândurile se ridică și cad, iar se ridică și cad, iar se ridică și cad. Noi suntem tot timpul pe creasta gândurilor. Dar există un spațiu între ele și acesta este numit în sanskrită „Vilambh.” Dar putem să-l numim spațiu . Acesta este timpul în care noi nu vedem niciodată acel punct. Noi nu suntem niciodată acolo. Deci când sărim, noi sărim în viitor sau în trecut. De exemplu, chiar în acest moment, poate vă gândiți dacă ei vor prinde sau nu trenul, autobuzul, sau…sau poate vă gândiți la ceva din trecut. Dar nu puteți fi pe centru. Aceasta este o mare problemă. Voi nu puteți fi în prezent. Dacă cineva vă spune „fiți în prezent!” - voi nu puteți. Și în prezent este realitatea. În prezent este totalitatea și în prezent este liniștea, calmul, nu gândiți. Aceste gânduri care vă bombardează capul – trebuie să răspundeți de ele, adică trebuie să le controlați.
Voi deveniți fără gânduri. Aceasta este conștiența fără gânduri și conștiența fără gânduri este cea care vă dă pace completă în interior. Oamenii vorbesc despre pace, de una, alta, sunt persoane care au luat premii pentru pace, persoane importante, dar sunt foarte irascibili . Nu știu din ce unghi vorbesc ei despre pace, dar au luat premii pentru pace. Pacea trebuie să vină din interior.
Când ființele umane devin pline de pace, nu vor mai exista certuri, lupte, războaie, politică.
Dacă ești plin de pace, atunci ești satisfăcut în interior.
Putem spune că trecutul şi viitorul trec în felul acesta pe centru şi merg în afară. Deci gândurile vin din trecut spre viitor şi din viitor spre trecut, dar ele nu pot să rămână în conştient. De exemplu, eu spun “Acum, în acest moment, opriţi-vă!” şi voi nu puteţi. De ce? Din cauza gândurilor. Gândurile se ridică, urcă şi coboară şi dispar în felul acesta. Din nou se ridică şi din nou coboară pe această parte. Acum puteţi să vedeţi ridicarea gândurilor, dar nu puteţi să vedeţi coborârea gândurilor. Între cele două gânduri există o mică pauză numită în sanskrită Vilambha. Aceasta este ideea de minte conştientă. Gândurile pot să vină dinspre supraconştient, sau pot să vină dinspre subconştientul colectiv , preconştient sau pot să vină chiar dinspre subconştient. Iată cum sunt valurile de gânduri!
Dar dacă voi trebuie să săriţi în mintea conştientă însăşi chiar acum, în acest moment, voi nu puteţi să faceţi nimic, pentru că în acest punct nu există niciun gând. Acest lucru a fost deja descoperit de mulţi psihologi. Aceasta trebuie să sară în conştiinţa fără gânduri, nu în aşa-numita transă, ci în conştiinţa de care voi sunteţi complet conştienţi, dar în interior este linişte. Această pace/liniște a fost descrisă de toate scripturile. Acum acest salt în acea conştiinţă despre care chiar psihologii, aşa de mulţi dintre ei, au spus că voi săriţi în mintea inconştientă care este conştiinţa colectivă, care este universală. Aceasta este spontană, iată de ce ni se cere să fim inocenți.
Faptul că plonjaţi în conştiinţa voastră fără gânduri înseamnă că voi deveniţi o personalitate diferită. Voi sunteţi un computer, dar nu sunteţi încă un computer care lucrează.
Odată ce vă conectaţi la sursă, voi deveniţi un computer care dă informaţie.
"Meditația este adevărata voastră natură. Acum o numiți meditație pentru că sunteți distrați de alte gânduri. Dar atunci când acestea sunt eliminate, rămâneți singuri - adică în starea de meditație, eliberați de orice gând. Iar ceea ce încercați să dobândiți prin eliminarea gândurilor este adevărata voastră natură. Această înlăturare a gândurilor parazite, voi o numiți meditație. Dar atunci când practica ajunge să se așeze pe baze solide, adevărata natură se manifestă în toată splendoarea, și descoperim că aceasta este adevărata meditație."
Inspirația
Când intrați în conștiința fără gânduri nu puteți gândi. Este o experiență despre care nu puteți gândi. Este o experiență vie, în timp ce gândirea este o mișcare moartă, nu o mișcare vie. Tot ce este mort în interiorul nostru revine în noi sub forma gândurilor. Inspirația este vie, ea nu este gândire. Inspirația este complet diferită de gând. De exemplu, cărțile din bibliotecă - tot ce am gândit, am experimentat sau am descoperit se regăsește în cărți. Tot ceea ce vine nou în interiorul nostru este inspirație. Dacă încercați să vedeți despre câte lucruri noi gândiți probabil observați că nici măcar o propoziție. De obicei spuneți că „acest domn a spus așa, acel domn a spus așa, acel domn a spus așa, sau că eu am spus așa”. Spuneți ‘a spus’. Dacă observați ceea ce apare chiar acum în interiorul vostru, nu trebuie să vă gândiți la acel lucru, el pur și simplu vine. Se află în interiorul vostru, apare doar și capătă expresie. Deci acesta este un lucru spontan, viu. Aceasta este ceea se numește inspirație. Este o licărire din cunoașterea pe care o primim.
În schimb, tot ceea ce gândim este ceva mort.
Noi trăim în trecut sau în viitor şi tot timpul ne gândim la trecut sau la viitor. Noi sărim pe creasta trecutului şi a viitorului. Prin acest eveniment al realizării sinelui voi deveniţi conştienţi fără gânduri, aceste gânduri se alungesc. Fără gânduri, dar conştienţi. Şi această conştiinţă fără gânduri este timpul în care voi creşteţi spiritual. Apoi voi primiţi inspiraţii. Toate calităţile voastre potenţiale încep să se manifeste.
Când sunteți în meditație deveniţi imuni la stresul şi tensiunea pe care le faceţi de la aceste timpuri moderne. Gândurile urcă şi cad, apoi alt gând urcă şi cade şi ele vin fie din viitor, fie din trecut. Dar când Kundalini se ridică, ea prelungeşte aceste gânduri şi voi rămâneţi în prezent, sunteţi fără gânduri, dar perfect conştienţi şi apoi apar toate aceste inspiraţii.
Acest lucru se întâlneşte rareori, şi pentru a-l îndeplini trebuie să meditezi în fiecare zi. Este foarte important ca voi să meditaţi. Cei care nu meditează se vor pierde fiindcă înţelepciunea nu poate creşte decât prin intermediul inspiraţiei interioare care se dezvoltă în voi. Iar voi puteţi avea această inspiraţie interioară numai dacă deveniți inocenți asemeni copiilor. Cu această înţelepciune, voi găsiţi soluţii: soluţii paşnice care aduc satisfacţie şi alinare.
Cum să meargă dincolo de gânduri a devenit cea mai mare problemă pentru ființele umane. Lumina devine limbaj, iar limbajul, în concordanță cu fiecare, se transformă în gânduri. Dar aceste gânduri sunt în realitate condiționări, nu sunt lucruri inspirate. Ele nu vin din interior și de aceea, nu sunt spontane.
Nu puteţi medita, ci intraţi în meditaţie. Când vǎ aflaţi în meditaţie, nu trebuie sǎ faceţi meditaţie, ci sunteţi în meditaţie. Sunteţi conştienţi, dar nu existǎ niciun gând. Sunt mulţi cei care vorbesc despre conştiinţa fǎrǎ gânduri, dar n-o obţin niciodatǎ.
Trebuie să vă ridicaţi dincolo de gânduri, la un nivel mai înalt, să atingeţi conştiinţa fără gânduri unde nu mai sunteţi implicaţi în gând ci sunteţi în centrul gândului. În sensul că un gând se ridică şi cade, se creează un spaţiu între gânduri, apoi un alt gând se ridică şi coboară. Voi sunteţi în centrul acestor gânduri.
Este spaţiul în care se creează o pauză. E prezentul.
Când începeţi să vă fabricaţi gândurile Dumnezeu își face jocul în aşa fel ca nimic să nu fie potrivit cu gândurile voastre şi va fi foarte evident pentru voi. Voi o să vă gândiţi la ceva, planificaţi ceva şi acestea trebuie să dea greş. Dacă nu dau greş, voi n-o să renunţaţi la gândurile voastre. Aşadar, tot ce credeţi voi şi tot ce vreţi voi este absolut neutralizat şi voi sunteţi complet dezorientaţi. Pentru că voi trebuie să lăsaţi lucrurile în mâinile lui Dumnezeu. El face totul, voi nu faceţi nimic. El este Atotputernic. Când există Atotputernicul să facă munca pentru voi, de ce vreţi s-o faceti voi fără să fie nevoie? Doar ca să vă măguliţi egoul şi egoul este şi el greşit, pentru că el nu face nimic. El doar îşi închipuie aşa. Numai Dumnezeu poate avea ego, pentru că El face totul, în timp ce egoul vostru nu are niciun rost, el nu face nimic. Şi din cauza acestor rătăciri în cerc, din felul cum v-aţi construit voi creierul, vedeţi de fiecare dată că apare ceva, apoi altceva, apoi altceva, din felul cum v-aţi construit voi aici creierul, voi nu primiţi partea care înseamnă bucuria.
Inima se aseamănă unei flori, parfumul său fiind nectarul iubirii. Când medităm, noi atingem sursa acelui parfum, iar inima noastră devine atât de plină de iubire, încât ea începe să iradieze acea iubire din întreaga noastră fiinţă.
Este ca şi cum noi devenim iubirea însăşi, şi acea iubire curge din noi, învăluind lucrurile şi oamenii din viaţa noastră cu parfumul ei delicat.
Starea de dincolo de cuvinte, dincolo de gânduri, pe tărâmul de conştiinţă fără gânduri
este momentul când Divinul Îşi revarsă binecuvântările.
Pentru a ajunge la Realitate, în Prezentul etern, trebuie să fim Sinele, dar Sinele este dincolo de ego şi superego.
Atunci nu mai trăiţi cu termeni relativi, ci trăiţi cu absolutul.
Mintea conştientă este mintea în care voi sunteţi treji şi vedeţi lucruri, dar există şi mintea inconştientă în spatele ei, există si o minte subconştientă, există şi mintea supraconştientă şi dincolo de supraconştient, există şi supraconştientul colectiv şi dincolo de supraconştientul colectiv există subconştientul colectiv.
Mintea inconştientă este, într-un fel, putem spune, Kundalini (Duhul Sfânt). Ei bine, când Ea intră în mintea conştientă, voi deveniţi iluminaţi. Mintea conştientă este mintea care este conştientă de ambient, conştientă de fiecare fiinţă de acolo, conştientă de toate lucrurile. Dar o conştiinţă iluminată care este de înalt nivel este mult mai conştientă de lucruri decât sunteţi voi. Este posibil ca mintea voastră conştientă să fie tot timpul, în funcţie de nivelul vostru de evoluţie, îşi pot face griji din lucruri foarte mărunte, ca “Acum este foarte târziu, să iau autobuzul, sau nu, ca să mă duc acasă?”- poate fi aşa. Apoi poate exista o altă minte conştientă care se gândeşte ‘până unde pot eu să meditez, până unde pot eu să merg cu aceasta’, tot felul de lucruri. Dar poate exista o minte conştientă care este iluminată; dacă mintea este iluminată, ea pur şi simplu poate să obţină toate esenţele şi poate să se dezvolte şi să se hrănească pe ea însăşi.
Când sunteţi în meditaţie, trebuie să vă permiteţi să fiţi în conştiinţa fără gânduri. Acolo inconştientul însuşi, Duhul Sfânt însăşi se va ocupa de asta. Voi veţi începe să vă mişcaţi cu forţa Atita (dincolo, în hindi/sanskrită. Inconştientul va rezolva. El vă va lua acolo unde vreţi voi să mergeţi. Menţineţi-vă în starea fără gânduri tot timpul. Încercaţi să fiţi în stare fără gânduri cât de mult puteţi. Când sunteţi în stare fără gânduri, trebuie să ştiţi că sunteţi în Împărăţia lui Dumnezeu şi oamenii Lui, aranjamentele Lui, conştiinţa Lui vor avea grijă de voi. În
Samadhi(starea de meditație) nu însemnă să intraţi în inconştient, ci că inconştientul devine conştient.
Inconştientul colectiv devine conştient.
Deci acesta este primul stadiu, aceasta este a doua naștere, realizarea sinelui, Botezul Duhului Sfânt.
Deci noi ar trebui să ştim că există o Fiinţă Inconştientă Universală care este acceptată de către mulţi oameni în Occident. Şi iată de ce se spune: ”Lasă inconştientul să se ocupe de asta, să avem spontaneitate, spontaneitatea să rezolve asta.” Dar ei nu pot, ei sunt aşa de complicaţi acum!
Einstein a numit-o „Zona de torsiune” de unde vin toate informațiile.
Pe partea dreaptă(emisfera cerebrală stângă) este partea futuristă, este supraconştientul, este supraconştientul colectiv. Aşadar, toţi oamenii ambiţioşi sunt în supraconştient. Dar inconştientul colectiv este Kundalini. Când Ea se ridică, Ea vă conectează la superaconştiinţă, deci voi deveniţi conştienţi colectiv, în Împărăția Lui Dumnezeu.
Atunci nu mai trăiţi cu termeni relativi, ci trăiţi cu absolutul.
Mintea conştientă este mintea în care voi sunteţi treji şi vedeţi lucruri, dar există şi mintea inconştientă în spatele ei, există si o minte subconştientă, există şi mintea supraconştientă şi dincolo de supraconştient, există şi supraconştientul colectiv şi dincolo de supraconştientul colectiv există subconştientul colectiv.
Mintea inconştientă este, într-un fel, putem spune, Kundalini (Duhul Sfânt). Ei bine, când Ea intră în mintea conştientă, voi deveniţi iluminaţi. Mintea conştientă este mintea care este conştientă de ambient, conştientă de fiecare fiinţă de acolo, conştientă de toate lucrurile. Dar o conştiinţă iluminată care este de înalt nivel este mult mai conştientă de lucruri decât sunteţi voi. Este posibil ca mintea voastră conştientă să fie tot timpul, în funcţie de nivelul vostru de evoluţie, îşi pot face griji din lucruri foarte mărunte, ca “Acum este foarte târziu, să iau autobuzul, sau nu, ca să mă duc acasă?”- poate fi aşa. Apoi poate exista o altă minte conştientă care se gândeşte ‘până unde pot eu să meditez, până unde pot eu să merg cu aceasta’, tot felul de lucruri. Dar poate exista o minte conştientă care este iluminată; dacă mintea este iluminată, ea pur şi simplu poate să obţină toate esenţele şi poate să se dezvolte şi să se hrănească pe ea însăşi.
Când sunteţi în meditaţie, trebuie să vă permiteţi să fiţi în conştiinţa fără gânduri. Acolo inconştientul însuşi, Duhul Sfânt însăşi se va ocupa de asta. Voi veţi începe să vă mişcaţi cu forţa Atita (dincolo, în hindi/sanskrită. Inconştientul va rezolva. El vă va lua acolo unde vreţi voi să mergeţi. Menţineţi-vă în starea fără gânduri tot timpul. Încercaţi să fiţi în stare fără gânduri cât de mult puteţi. Când sunteţi în stare fără gânduri, trebuie să ştiţi că sunteţi în Împărăţia lui Dumnezeu şi oamenii Lui, aranjamentele Lui, conştiinţa Lui vor avea grijă de voi. În
Samadhi(starea de meditație) nu însemnă să intraţi în inconştient, ci că inconştientul devine conştient.
Inconştientul colectiv devine conştient.
Deci acesta este primul stadiu, aceasta este a doua naștere, realizarea sinelui, Botezul Duhului Sfânt.
Deci noi ar trebui să ştim că există o Fiinţă Inconştientă Universală care este acceptată de către mulţi oameni în Occident. Şi iată de ce se spune: ”Lasă inconştientul să se ocupe de asta, să avem spontaneitate, spontaneitatea să rezolve asta.” Dar ei nu pot, ei sunt aşa de complicaţi acum!
Einstein a numit-o „Zona de torsiune” de unde vin toate informațiile.
Pe partea dreaptă(emisfera cerebrală stângă) este partea futuristă, este supraconştientul, este supraconştientul colectiv. Aşadar, toţi oamenii ambiţioşi sunt în supraconştient. Dar inconştientul colectiv este Kundalini. Când Ea se ridică, Ea vă conectează la superaconştiinţă, deci voi deveniţi conştienţi colectiv, în Împărăția Lui Dumnezeu.
Realizarea Sinelui
Trebuie știut că meditația nu are efectul absolut decât după Realizarea Sinelui,
Meditația fără realizarea sinelui nu are efect decât cel mult de relaxare mentală.
Dar după Realizarea Sinelui meditaţia are sensul că deveniţi una cu conştiinţa colectivă subtilă, cu Puterea Atotpătrunzătoare a dragostei lui Dumnezeu. Atunci când sunteţi acolo rămâneţi conectaţi la acea stare de armonie. Atunci nu mai suferiţi de nici o boală, torturile mentale nu vă mai ating. Deveniţi martori, instrumentul acelei puteri care este atotpătrunzătoare şi vă conectaţi la conştiinţa colectivă din interiorul vostru.
Aşadar, cât de mult meditaţi înseamnă cât de mult iubiţi. Când vă gândiţi la alţii, gândiţi-vă cât de mult îi iubiţi, doar încercaţi să vă gândiţi cât de frumos este acest lucru.
După realizarea sinelui voi deveniți trasmiţători. Oriunde staţi în meditaţie, voi transmiteţi vibraţii, ştiţi asta? Dacă în acel moment vă gândiţi, să zicem, la slujbă şi la alte lucruri la care vă gândeaţi înainte, transmisia este mai săracă.
În acel moment gândiţi-vă la iubire, gândiţi-vă la întreaga ţară, gândiţi-vă la întreaga lume. Voi sunteţi transmiţători ai acestora, ai undelor de iubire şi iubirea va curge din voi.
Voi evoluaţi în meditaţie. Voi nu puteţi să meditaţi, voi deveniţi. Aceasta este o devenire; voi nu puteţi să faceţi meditaţie. Nu există nicio tehnică pentru aceasta, este un eveniment care este spontan. Dar apoi, când vă primiţi realizarea, când Kundalini a voastră s-a trezit, pentru a-i mări expansiunea, pentru a avea chakre mai bune şi aşa mai departe, voi puteţi să le reparaţi cu o tehnică. Dar asta după realizare, nu înainte. Voi trebuie să faceţi ca „maşina” voastră să vadă unde este greşeala.
Meditaţia nu este nimic altceva decât abandonare – este completă abandonare Puterii Divine. Aceasta e o sarcină dificilă pentru omul modern din ţările occidentale. El nu se abandonează decât celor care îl hipnotizează, care îl hipnotizează complet; el devine sclavul celor care-l hipnotizează. Dar, când omul este „liber”, egoul îi este mai puternic decât Spiritul. Din această cauză toate ţările libere s-au dus de râpă. Deoarece acolo egoul acţionează, nu Spiritul. Occidentalii nu-şi pot stăpâni egoul când sunt liberi. Numai atunci când egoul le este prins în mreje sau când sunt hipnotizaţi, atunci ei sunt bine – se abandonează complet. Acest fapt este evident din modul în care aceşti falşi maeştri stăpânesc arta de a face sclavi din voi.
Trebuie știut că meditația nu are efectul absolut decât după Realizarea Sinelui,
Meditația fără realizarea sinelui nu are efect decât cel mult de relaxare mentală.
Dar după Realizarea Sinelui meditaţia are sensul că deveniţi una cu conştiinţa colectivă subtilă, cu Puterea Atotpătrunzătoare a dragostei lui Dumnezeu. Atunci când sunteţi acolo rămâneţi conectaţi la acea stare de armonie. Atunci nu mai suferiţi de nici o boală, torturile mentale nu vă mai ating. Deveniţi martori, instrumentul acelei puteri care este atotpătrunzătoare şi vă conectaţi la conştiinţa colectivă din interiorul vostru.
Aşadar, cât de mult meditaţi înseamnă cât de mult iubiţi. Când vă gândiţi la alţii, gândiţi-vă cât de mult îi iubiţi, doar încercaţi să vă gândiţi cât de frumos este acest lucru.
După realizarea sinelui voi deveniți trasmiţători. Oriunde staţi în meditaţie, voi transmiteţi vibraţii, ştiţi asta? Dacă în acel moment vă gândiţi, să zicem, la slujbă şi la alte lucruri la care vă gândeaţi înainte, transmisia este mai săracă.
În acel moment gândiţi-vă la iubire, gândiţi-vă la întreaga ţară, gândiţi-vă la întreaga lume. Voi sunteţi transmiţători ai acestora, ai undelor de iubire şi iubirea va curge din voi.
Voi evoluaţi în meditaţie. Voi nu puteţi să meditaţi, voi deveniţi. Aceasta este o devenire; voi nu puteţi să faceţi meditaţie. Nu există nicio tehnică pentru aceasta, este un eveniment care este spontan. Dar apoi, când vă primiţi realizarea, când Kundalini a voastră s-a trezit, pentru a-i mări expansiunea, pentru a avea chakre mai bune şi aşa mai departe, voi puteţi să le reparaţi cu o tehnică. Dar asta după realizare, nu înainte. Voi trebuie să faceţi ca „maşina” voastră să vadă unde este greşeala.
Meditaţia nu este nimic altceva decât abandonare – este completă abandonare Puterii Divine. Aceasta e o sarcină dificilă pentru omul modern din ţările occidentale. El nu se abandonează decât celor care îl hipnotizează, care îl hipnotizează complet; el devine sclavul celor care-l hipnotizează. Dar, când omul este „liber”, egoul îi este mai puternic decât Spiritul. Din această cauză toate ţările libere s-au dus de râpă. Deoarece acolo egoul acţionează, nu Spiritul. Occidentalii nu-şi pot stăpâni egoul când sunt liberi. Numai atunci când egoul le este prins în mreje sau când sunt hipnotizaţi, atunci ei sunt bine – se abandonează complet. Acest fapt este evident din modul în care aceşti falşi maeştri stăpânesc arta de a face sclavi din voi.
Rugăciunea
Meditaţia nu înseamnă că nu vă rugaţi. Rugăciunile voastre sunt asemeni mantrelor. Mantra este un tip de rugăciune ceremonioasă auspicioasă care se rosteşte în India.Există anumite reguli de protocol in rugăciune. Trebuie să vă rugaţi.
Rugăciunile dacă sunt spuse din inimă şi cu sentimental de abandon total şi dacă cerem ceva etern – vor fi îndeplinite. Doar cereţi asta şi restul va fi luat în grijă pas cu pas.
Trebuie să avem abandon. Orice trebuie să facem, să facem fiind abandonaţi Puterii Divine. Nu să ne gândim că obţinem ceva din asta. Pur şi simplu să simţim că se face pentru că suntem abandonaţi. Trebuie să simţim abandonul ca pe o mare binecuvântare. Dacă vă puteţi pune atenţia pe inimă, spunând „Mă abandonez", este mai mult decât suficient. Dar să nu spuneţi: „Doamne, te rog, ajută-mă să mă abandonez!" Cum vă poate ajuta Dumnezeu? Toate aceste tipuri rugăciuni sunt câteodată portiţe de a scăpa de realitate: „Ajută-mă, ajută-mă!"
Dar numai după realizarea sinelui rugăciunile voastre sunt atât de puternice, nici nu aveţi idee cât de puternice sunt. Rugaţi-vă.
Când mergem pe stânga (în subconștient) , noi de fapt ne îndepărtăm foarte mult de Isus Christos, spre partea negativă. DAcă voi mergeţi la extreme de pe partea dreaptă (Ego- supraconștient), atunci Îl renegaţi, depăşiţi limitele. Voi nu puteţi să mergeţi dincolo de El şi iată cum, când mergeţi pe dreapta, voi depăşiţi orice simţ al decenţei, al bunului simţ şi al umilinţei. Aşadar, pe ambele laturi voi vă îndepărtaţi foarte mult de El în direcţii opuse. Egoul este rezultatul orientării spre partea dreaptă, pentru că esența lui Christos nu crează acțiunea necesară pe oamenii care merg prea mult spre dreapta și deasemeni spre stânga. Deci pe o parte El se luptă, în fiinţele umane, cu partea stângă, superegoul, pe cealaltă, el se luptă cu egoul. De aceea aţi văzut că, dacă sunteţi posedaţi, trebuie să rostiţi numele lui Christos. Numai numele Lui vă poate îndepărta de posesiunile voastre. Rugăciunea “Tatăl nostru” are toate aceste esenţe pentru a îndepărta posesiunile. Dar nu rugăciunea “Tatăl nostru” spusă de oricine!Persoana trebuie să fie conectată cu Domnul Isus Christos, numai atunci ea are efect şi o astfel de mantră este o mantră trezită.
Cum să ne rugăm?Meditaţia nu înseamnă că nu vă rugaţi. Rugăciunile voastre sunt asemeni mantrelor. Mantra este un tip de rugăciune ceremonioasă auspicioasă care se rosteşte în India.Există anumite reguli de protocol in rugăciune. Trebuie să vă rugaţi.
Rugăciunile dacă sunt spuse din inimă şi cu sentimental de abandon total şi dacă cerem ceva etern – vor fi îndeplinite. Doar cereţi asta şi restul va fi luat în grijă pas cu pas.
Trebuie să avem abandon. Orice trebuie să facem, să facem fiind abandonaţi Puterii Divine. Nu să ne gândim că obţinem ceva din asta. Pur şi simplu să simţim că se face pentru că suntem abandonaţi. Trebuie să simţim abandonul ca pe o mare binecuvântare. Dacă vă puteţi pune atenţia pe inimă, spunând „Mă abandonez", este mai mult decât suficient. Dar să nu spuneţi: „Doamne, te rog, ajută-mă să mă abandonez!" Cum vă poate ajuta Dumnezeu? Toate aceste tipuri rugăciuni sunt câteodată portiţe de a scăpa de realitate: „Ajută-mă, ajută-mă!"
Dar numai după realizarea sinelui rugăciunile voastre sunt atât de puternice, nici nu aveţi idee cât de puternice sunt. Rugaţi-vă.
Când mergem pe stânga (în subconștient) , noi de fapt ne îndepărtăm foarte mult de Isus Christos, spre partea negativă. DAcă voi mergeţi la extreme de pe partea dreaptă (Ego- supraconștient), atunci Îl renegaţi, depăşiţi limitele. Voi nu puteţi să mergeţi dincolo de El şi iată cum, când mergeţi pe dreapta, voi depăşiţi orice simţ al decenţei, al bunului simţ şi al umilinţei. Aşadar, pe ambele laturi voi vă îndepărtaţi foarte mult de El în direcţii opuse. Egoul este rezultatul orientării spre partea dreaptă, pentru că esența lui Christos nu crează acțiunea necesară pe oamenii care merg prea mult spre dreapta și deasemeni spre stânga. Deci pe o parte El se luptă, în fiinţele umane, cu partea stângă, superegoul, pe cealaltă, el se luptă cu egoul. De aceea aţi văzut că, dacă sunteţi posedaţi, trebuie să rostiţi numele lui Christos. Numai numele Lui vă poate îndepărta de posesiunile voastre. Rugăciunea “Tatăl nostru” are toate aceste esenţe pentru a îndepărta posesiunile. Dar nu rugăciunea “Tatăl nostru” spusă de oricine!Persoana trebuie să fie conectată cu Domnul Isus Christos, numai atunci ea are efect şi o astfel de mantră este o mantră trezită.
Rugăciune către cel Atotputernic
Trebuie să vă rugaţi la Dumnezeu şi să-I cereţi ceea ce vreţi.
Cereţi "mulţumire deplină în inima mea, bucurie în inima mea, beatitudine în inima mea, astfel ca întreaga lume să devină plină de beatitudine".
"Dă-mi iubire,
iubire, ca să pot iubi întreaga lume şi ca întreaga lume să devină una în iubire".
"Dă eliberare întregii omeniri aflate în suferinţă".
"Du-mă la picioarele Tale".
"Curăţă-mă cu iubirea Ta".
Rugăciunea de dimineaţă
Fie ca azi să fiu ceea ce Tu doreşti să fiu.
Fie ca azi să spun ceea ce Tu doreşti să spun.
Fie ca azi să fiu parte integrantă a întregului
Şi fie ca gândurile mele să fie demne de un suflet realizat.
Fie ca azi să simt iubire pentru întreaga omenire.
Mamă Sfântă, fii prezentă în inima şi în mintea mea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu