miercuri, 19 ianuarie 2011

Kundalini si meditatia

"Kundalini e cea care are răbdare, iubire, înţelegere, care mângâie şi sfătuieşte, care îi salvează pe oameni, îi transformă şi le acordă cea de-a doua naştere. Ea e cea care doreşte să vă dobândiţi Realizarea Sinelui, dar dacă voi înşivă nu v-o doriţi, ea nu este deranjată. Ea e cea care nu ia nimic de la voi, ci numai dăruieşte (…). Ea a venit pentru a ne spune adevărul…"
Shri Mataji Nirmala Devi


Meditaţia
Meditaţia vă permite să pătrundeţi în profunzimea fiinţei voastre interioare. Când meditaţi sunteţi liniştiţi, sunteţi în starea de conştiinţă fără gânduri. Atunci această conştiinţă se extinde şi se deschide. A ajunge la o astfel de înălţime a detaşării şi înţelegerii este posibil numai prin meditaţie. Meditaţia este singurul mod în care vă puteţi îmbogăţi interior cu frumuseţea Realităţii… Nu există nici o altă cale de a pătrunde pe tărâmul Divinului.
Sahaja Yoga
În primul rând Yoga înseamnă unirea atenţiei cu spiritul nostru. Acestea două trebuie să se întâlnească: numai dacă şi numai atunci când are loc unirea dintre ele puteţi atinge Absolutul. Yoga este un proces viu, este Sahaj, adică spontan, lipsit de dificultate. În realitate, toate tipurile de Yoga sunt Sahaja. Altminteri, indiferent ce ar numi oamenii yoga nu poate fi cu adevărat yoga, deoarece conexiunea (unirea) se produce spontan şi numai prin trezirea energiei Kundalini. Prin urmare, Yoga nu poate fi decât Sahaja Yoga (Yoga Spontană).

Kundalini
Kundalini este puterea dorinţei pure din noi; este o energie maternă, mângâietoare, care rezidă în stare latentă, înfăşurată în trei spire şi jumătate, la baza coloanei vertebrale, în osul triunghiular numit Sacrum. Kundalini vă vindecă, vă face mai buni, vă dăruieşte toate binecuvântările. Ea îndepărtează toate preocupările şi grijile din planul material. 

Realizarea Sinelui
Realizarea Sinelui este procesul care are loc atunci când Kundalini este trezită şi se ridică pentru a se uni cu Puterea Atotpătrunzătoare. Ea acţionează mai întâi la nivelul corpului fizic, apoi al celui mental, urmat de cel emoţional, iar în cele din urmă la nivelul fiinţei spirituale.
Atunci când e activată, energia Kundalini urcă de-a lungul canalului central, străpungând cei şapte centri de energie şi, în final, osul fontanelei. Ea poate fi resimţită deasupra capului, dar şi în palme, ca o briză răcoroasă.

Briza răcoroasă 
Briza răcoroasă a lui Kundalini Primordială se află pretutindeni. Noi începem să o percepem în palme, de îndată ce Kundalini străpunge osul fontanelei şi ţâşneşte prin vârful creştetului.
Este răcoroasă, pentru că Puterea Atotpătrunzătoare a Iubirii lui Dumnezeu se simte astfel atunci când spiritul nostru este iluminat. Ea există pretutindeni, dar noi nu am mai simţit-o înainte, ci începem să o percepem abia după ce spiritul nostru este trezit.

Spiritul
Una din problemele lumii moderne este aceea că ne-am îndreptat atenţia către lucrurile exterioare, către dezvoltarea exterioară şi economie, pierzându-ne complet interesul pentru fiinţa interioară. Problema zilelor noastre, o problemă foarte subtilă, pe care oamenii nu o înţeleg, se află în chiar interiorul fiinţei.
Oamenii sunt atât de neliniştiţi şi tensionaţi. Problema este că atenţia noastră nu se află fixată asupra spiritului, ci e îndreptată mereu în exterior.
Dar de îndată ce atenţia noastră se fixează pe spirit, descoperim că totul se rezolvă, în mod uimitor, şi că spiritul este sursa întregii iubiri, a păcii, bucuriei şi adevărului. 

(textul reprezintă extrase din diferite cuvântări ale lui Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga)
Manifestari ale Energiei Kundalini surprinse de pelicula fotografica
     Shri Mataji Nirmala Devi, fondatoarea Sahaja Yoga

Daca doriti sa experimentati Realizarea Sinelui intrati pe site-ul http://www.realizareasinelui.ro/
Daca v-ati primit Realizarea si doriti sa continuati sa meditati intrati pe site-ul http://www.sahajayoga.ro/ pentru a gasi centrul Sahaja Yoga cel mai apropiat de dvs sau contacti-ma online pe acest blog.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu