duminică, 30 ianuarie 2011

Oceanul Iluziei ( Vidul) - Cele 10 aspecte ale Maestrului Primordial ( GURU)

Discul descris de miscarea de rotatie in sensul acelor de ceas, a Chakrei Swadisthan in jurul Chakrei Nabhi ( Manipura), reprezentat pe schemele corpului subtil, a fost numid VID sau Oceanul Iluziei.



In timpul acestei miscari, chakra Swadisthan genereaza energia necesara diferitelor functii pe care le sustine: nutritia, digestia, purificarea ( ficatului) si excretia. Din punct de vedere anatomic, acesta zona marcheaza in sistemul nervos parasimpatic, separarea intre nervul " vag" si nervul " sacru" (pneumogastric), care controleaza partea de jos a corpului. Deci, si pe acest plan apare ideea de " Vid".
In instrumentul spiritual, acest spatiu este cel care separa Kundalini de sistemul nervos parasimpatic. In scrierile indiene in limba sanscrita, Vidul se numeste " Bhava Sagara" ( Oceanul Iluziilor) . El reprezinta intr-adevar spatiul care desparte starea de constiinta a fiintelor umane de Absolut, inainte de Realizarea Sinelui. Astfel, Vidul este un ocean infinit in care, inca din negura vremilor, fiinta umana rataceste in cautarea propriului Sine , un ocean a carui harta nu o are si  care se dovedeste a fi populat de iluzii nenumarate care sunt tot atatea primejdii pentru navigatorul neexperimentat...
Atunci, Dumnezeu, in compasiunea Sa infinita, trimite intre oameni puterea Sa de ghid. Aceasta s-a intamplat de multe ori in istoria umanitatii. Aceasta putere se incarneaza sub forma unei fiinte umane, Guru Primordial sau Adi Guru. Puterea sa este Dharma ( codul comportamentului moral perfect) : El cunoastea regulile esentiale, fara de care traversarea este imposibila pentru oameni. In fond, EL, vine de pe celalalt taram al oceanului....
El vorbeste oamenilor despre existenta unei constiinte superioare. Atunci, cautatorul avizat, recunoscand Maestrul Adevarat i se va abandona. Daca dorinta lui este pura, El ii va arata calea, il va trece Oceanul, asa cum Moise a despartit apele pentru a trece poporul evreu sa traverseze Marea Rosie. "Principiul" de Maestru Primordial, de Guru, se afla in noi, la fel ca si Dharma: toate sunt situate in " Vid" .
Inainte de Realizare ele nu sunt pe deplin trezite. In decursul evolutiei umane, Maestrii Primordiali au dat fiintelor umane reguli, uneori foarte stricte necesare pentru pastrarea instrumentului lor spiritual si a echilibrului in asa fel incat sa poata traversa acest Ocean al Iluziilor. 
De zece ori a venit Maestrul Primordial, si de 10 ori oamenii i-au deturnat mesajul...Evident in acest joc oamenii sunt cei ce au pierdut...Asa cum a aratat-o istoria, activitatea preferata a oamenilor dupa plecarea acestor Incarnari a constat in a rastalmaci mesajul Lor in folosul fanatismului religios....Astfel, oceanul ramanea tot acolo iar fiintele umane nu il traversasera....
Cuvantul Guru desemneaza doua feluri de maestru: Primul este cel pe care L-am aratat anterior, acela de Maestru Primordial. El da indrumari unui intreg popor si ii transmite Legea Divina al carei scop este de a pastra un echilibru ce va servi ca baza pentru evolutia societatii. Moise, Confucius si Mahomed au fost Maestri Primordiali. Ei au dat precepte de urmat in viata , asa cum sunt cele Zece Porunci. In cursul evolutiei umane s-au manifestat Zece Maestri Spirituali, iar noi trebuie sa descoperim mesajul fiecaruia dintre ei.
Al doilea sens al cuvantului Guru se refera la omul devenit Maestrusi care cunoaste Divinul. In compasiunea Sa, el accepta sa instruiasca discipolii. Omul care isi obtinuse deja Realizarea spirituala, adica trezirea lui Kundalini, putea in vremurile stravechi sa o comunice catorva discipoli.
In aceste vremuri binecuvantate de Dumnezeu Realizarea Sinelui este un proces viu, spontan, accesibil unui numar din ce in ce mai mare de oameni printr-un procedeu simplu  dezvaluit fiintelor umane de fondatoarea Sahaja Yoga, Shri Mataji Nirmala Devi.

Prin Realizarea Sinelui ( www.realizareasinelui.ro ) , energia Kundalini umple " Vidul" si isi continua ascensiunea, atentia noastra este condusa afara din starea de confuzie si iluzie, pentru a atinge constiinta realitatii pure si absolute.  Datorita trezirii lui Kundalini,  Sinele nostru trezit poate recunoaste Adevarul gratie manifestarii vibratiilor racoroase care il insotesc.
Cei 10 Mari Maestri Primordiali sunt : JANAKA, ABRAHAM, MOISE, ZARATHUSTRA, LAO TZE,  CONFUCIUS, SOCRATE, MOHAMED, NANAKA,
SAI NATH.
Cauzele spirituale ale blocajelor acestui centru sunt: lipsa de stapanire de sine( trandavie, fanatisme) , usurinta, lipsa de personalitate, atasamentul fata de un maestru nerealizat sau de un fals guru, orice forma de fanatism, nerecunoasterea unuia dintre Maestrii Primordiali, lipsa de Dharma, adica lipsa de respect fata de legi si de morala Divina reprezentata si prin cele Zece Porunci.
Aceasta chakra poate fi ameliorata prin curatire cu ajutorul tehnicilor de care dispunem in Sahaja Yoga si care va vor sta la dispozitie la cursurile noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu