duminică, 30 ianuarie 2011

Rolul spiritual al chakrei Nabhi

Nabhi chakra regleaza directia si viteza evolutie noastre umane reprezentand centrul de comanda pentru a sustine dragostea de familie , rolurile si relatiile de parinti, conducerea financiara, slujba si cariera noastra, alimentarea. La nivelul acestui centru, cele zece porunci ghideaza principiile atitudinii si comportamentului nostru. Dupa Realizare ( www.realizareasinelui.ro) , o durere moderata in Nabhi ( regiunea stomacului) poate fi experimentata ca un rezultata al dezechilibrului acestei chakre. Cand acesta nu este corectat , activitatile iesite de pe centru ale Nabhi-ului pot conduce la boli de stomac extreme ca : ulcer, hipoglicemie, diabet si cancer. Activitatile mintii femeiesti a gospodinei sunt reglate de Nabhi stang. Sotia si mama sunt " programate" sa dea cu generozitate si neconditionat tuturor membrilor familiei. Daca sotia domina pe sot sau este dominata de catre el, aceasta chakra va prinde si va afecta toti membrii familiei. Daca copiii nu o respecta pe mama sau daca sunt maltratati de ea, acest centru va prinde si va afecta intreaga familie.
Activitatile legate de bani, cariera si relatii sociale sunt reglate de Nabhi drept. Prea multa grija pentru bani dezechilibreaza acest centru. Aceste conditionari problematice, la fel de bine ca prea multa gandire si planificare aduc adesea ficatului prea multa supraincalzire. Cu prea multa caldura in ficat, atentia se imprastie si o concetrare relaxata devine imposibil de mentinut. Semne ale dezechilibrului hepatic sunt: iritabilitate, nerabdare, nemultumire cronica, temperament aprins si ingrijorare continua. Iaurtul, orezul alb, legume gatite si crude, pui si fructe sunt toate bune pentru racorirea si curatarea ficatului. Zaharul de trestie alb luat in forma lichida, actioneaza ca un detergent pentru un ficat fierbinte si distrug grasimile in ficat. Un ficat care este prea rece este rar, dar daca au loc eruptii pe piele, aceasta poate fi cauza. Pentru un ficat rece luati legume galbene. Pentru probleme de  ficat de tot felul beti cativa litri de apa pe zi. Aceasta spala, indeparteaza toxinele. Satisfactia completa ca o stare stabila poate fi dobandita cu ajutorul unui Nabhi foarte echilibrat, sanatos. Pe masura ce atentia noastra se purifica prin meditatie si poate fi tinuta in Sahasrara pentru perioade de timp mai lungi , vom dobandi un mod mai detasat de a reactiona la evenimentele vietii noastre. Noi vom deveni participanti mai profunzi si plini de bucurie chiar si la problemele vietii familiale.
Aceasta chakra are 10 petale, numar care corespunde celor 10 porunci din Biblie; acestea reprezinta un cod moral de evolutie spirituala. Ascultarea acestor porunci este unica cale de urmat pentru a merge pe calea evolutiei spirituale si a respecta ceea ce se cheama Dharma. Notiunea de dharma este fundamentala, este codul comportamental ce permite societatii umane sa evolueze, sa functioneze si fiintei umane sa se apropie de Dumnezeu.  Shri Mataji  ( fondatoarea Sahaja Yoga) explica astfel: " Dharma este calitatea hranitoare a umanitatii. Este ceea ce a permis omului sa evolueze de la stadiul de amiba. Acest cod al vietii protejeaza si hraneste cresterea noastra spirituala. "  Astfel intr-o anume etapa a evolutiei, dharma a fost data fiintei umane sub forma celor Zece Porunci. Adeziunea constienta la aceste legi este esentiala pentru supravietuirea si cresterea omului. A se indeparta de la aceste Zece porunci poate fi periculos. Aceste reguli ne mentin pe calea de centru si cei ce au urmat intotdeauna aceste principii primesc mai usor Realizarea. Cei ce nu au inteles necesitatea Dharmei inainte de a avea Realizarea, incep sa o inteleaga dupa aceea.
Chakra Nabhi este este atat sediul bunastarii la nivel material cat si la nivel emotional si spiritual.
Cauzele principale ale blocajelor acestui centru sunt din punct de vedere spiritual nerespectarea pricipiilor Dharmice iar din punct de vedere material, proaste obisnuinte precum :consumul de hrana fermentata, branzeturi iuti, ciuperci, alcool, alimentatie prea grasa, atentie excesiva asupra hranei, a manca prea mult sau a se priva excesiv de hrana. Metodele de curatire ale acestui centru sunt diverse si se bazeaza atat pe folosirea elementelor pure ca apa si  pamantul cat si pe folosirea unor tehnici specifice ce se invata cu usurinta in cadrul cursurilor noastre din Sahaja Yoga. Vizitati  www.sahajayoga.ro  pentru a gasi cel mai apropiat centru de locatia dvs.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu